Asiakaspalvelu (ark. 8-16) 040 090 3150

Miten tunnistaa laadukas käsidesi?

Koronavirus (2019-nCov) on aiheuttanut valtavan kysyntäpiikin desinfiointiaineille ja samalla myös käsidesille. Suomen terveydynhuollossa on käytössä vain alkoholipohjaisia käsidesejä, jotka ovat valmistettu Altian tuottamasta biosidietanolista.

Alkoholipohjainen käsidesi on ainoa joka täyttää Suomessa terveydenhuollon tiukat vaatimukset (EN 1500, EN 12791:2016, EN 14476:2016, EN 13727, EN 13624). Alkoholi on ainoa nopeasti haihtuva ja tehoava käsien desinfiointiaine. Biosidietanolista valmistettu, turvallinen, käsidesi on paras vaihtoehto huolehtia hyvästä käsihygienista. Aidon tuotteen tunnistaa yleensä siitä, että se haisee puhtaasti viinalle.

Altian biosidietanolin saatavuus oli maalis-huhtikuussa 2020 rajallista ja perinteiset suomalaiset käsidesin valmistajat tuottivat suurimman osan tuotannosta suoraan terveydenhuollon tarpeisiin. Tämän seurauksena markkinoille tuli useampia eri vaikutusaineella olevia käsidesejä, joita ei normaalissa markkinatilanteessa ole ollut markkinoilla, koska ne eivät  pääse tehokkuudessa ja käytettävyydessä alkoholipohjaisen käsidesin tasolle. 

Esimerkiksi K-ryhmän, S-ryhmän ja Lidlin kaupoista löytyy nykyään edullista bioetanolista valmistettua käsidesiä, jonka raaka-aine tulee usein Baltian maista. Bioetanoli valmistetaan jätteestä, esimerkiksi lehmän lannasta. Eri keskustelupalstoilla on ollut viime aikoina useita huolestuneita käyttäjiä, jotka ihmettelevät outoa hajua ja toiset taas reaktiota kädessä.

Jätteestä valmistettu bioetanoli on huomattavasti halvempaa kuin aidosta Altian biosidietanolista valmistettu käsidesi. Lisäksi yhdelläkään suomalaisella valmistajalla ei ole tarjota terveydenhuollon vaatimuksia täyttävää bioetanolista valmistettua käsidesiä.

 

VAIPPAVIRUS (Koronavirus)

Koronavirus on ns. vaipallinen virus, joka leviää käsistä, ilmasta ja pinnoilta. On epäselvää kauanko virus pystyy elämään pinnoilla tai käsissä. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää huolehtia hyvästä käsihygienista jatkuvasti turvallisilla ja testatuilla tuotteilla.

Rajoitukset poistuvat

Suomi on poistamassa rajoituksia ja palautumassa asteittain kohti normaalia liikkumista. Tämä lisää viruksen leviämisriskiä mikäli ihmiset eivät noudata mm. ravintoloissa, kaupoissa, julkisessa liikenteessä hyvää pintojen- ja käsiendesinfiointia.

uusia vaikuttavia aineita

Käsidesimarkkinoille on tullut mm. bioetanolivalmisteita, joiden etanoli on kotoisin Baltiasta. Nämä tuotteet tunnistaa epämiellyttävästä tuoksusta. Lisäksi markkinoilta löytyy vetyperoksidi- sekä kvatpohjaisia tuotteita jotka ovat molemmat hitaasti tehoavia käsidesejä, eikä niille ole teetetty terveydenhuoltoon vaadittavia EN testejä.

Kaupat tarjoavat käsidesiä asiakkaille

Internetissä on viime aikoina esiintynyt lukuisia keskusteluja kauppojen asiakkaille tarjoamista käsideseistä. Asiakkaat valittavat että käsidesi haisee ja haju jää pitkäksi aikaa käsiin. Lisäksi keskusteluissa on tullut ilmi allergisiareaktioita käsideseistä, joiden raaka-aineena on ollut esim. etikka ja vetyperoksidi (jota yleensä käytetään valkaisuaineena).

EPÄPUHTAAT pinnat

Viruksen leviämisen estämikseksi hyvän käsihygienian perään kuulutetaan joka paikassa. Paikat joissa on paljon ihmisiä tai kosketuspintoja vaatisivat jatkuvaa desinfiointia. Yksikään kauppa, ravintola, huoltoasema yms. ei pysty pitämään pintoja täysin puhtaina ympäri vuorokauden.

KORONAkriisi jatkuu pitkään

Vaikka koronarajoituksia puretaan, virus ei ole poistunut mihinkään. On ennustettu, että koronavirus tulee olemaan osa arkeamme vielä vuonna 2021. On tärkeää, että ihmiset tiedostavat tämän ja jatkavat hyvän hygienian noudattamista.

vesietanolia

Markkinoilla on myös tuulilasinpesunesteestä käsidesiä valmistavia yrityksiä sekä niin kutsuttua vesietanolia, josta puuttu paksunnin aine. Vesietanoli huuhtoutuu nopeasti käsistä pois eikä välttämättä ehdi vaikuttaa iholla tarpeeksi pitkään, jotta esim. koronavirus tuhoutuisi.

saako halvalla hyvää?

Bioetanolin hinta on huomattavasti edullisempaa kuin aidon Biosidietanolin. Suomessa kukaan ei ole teettänyt bioetanolista sairaalatason EN testejä. Polttoaineessa bioversiot ovat kalliimpia kuin tavalliset tuotteet. Käsidesien osalta tilanne on toinen ja syystä: epämiellyttävä, pitkäaikainen tuoksu ja testien puute.

Eikö turvallista perinteistä käsidesiä saa mistään?

Kyllä Saa. Meillä on ratkaisu tähän!

Meidän tarjoama käsidesigeeli on AINA valmistettu aidosta kotimaisesta biosidietanolista ja näin ollen varmasti turvallista ja hajusteetonta käyttää käsissä.

Turvalliseen käsidesiin voi yhdistää myös Delabien ammattikäyttöön tarkoitetut, ilkivaltasuojatut käsidesiannostelijat. Annostelijoita löytyy sekä mekaanisia, että täysin kosketusvapaita pitkällä 10 vuoden takuuajalla. Näihin on saatavilla laadukas ja tyylikäs mattamusta jalka, jolloin annostelijan voi asentaa esimerkiksi oven viereen.

Annostelija on kustannustehokas ja hygieeninen tapa huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Korkealaatuinen harjattu RST on paras vaihtoehto pintamateriaaliksi, koska virukset eivätkä bakteerit pysty elämään siinä. Annostelija on helppo kiinnittää ja täyttää itse.

Altian A12-etanolista valmistettu käsidesi viiden litran täyttöpakkauksessa.
Kemeko käsidesigeeli täyttöpakkaus 5 litraa
Huippulaadukas automaattinen Delabie - annostelija
Laadukas ja tukeva ammattikäyttöön tarkoitettu käsidesiteline esim. kauppoihin, huoltoasemille, työpaikoille, auloihin, kouluihin yms.
Huippulaadukas automaattinen Delabie - annostelija tukevalla jalustalla

Varmasti turvallista käsidesiä

Kemeko Oy:n tarjoama käsidesi on aina valmistettu kotimaisesta Altian aidosta biosidietanolista. Ihon kautta imeytyy elimistöön aineita, joten on erittäin tärkeää tietää että käytettävä tuote on varmasti turvallista. Sama tuote on käytössä myös terveydenhuollossa.

Auttaa huolehtimaan hyvästä käsihygienista

Kemeko Oy:n tarjoama käsidesin alkoholipitoisuus on 73,5 % joka on riittävä tappamaan esim. koronaviruksen. Marketeissa myytävän käsidesin alkoholipitoisuus on yleensä vain 60 %. Suomessa terveydenhuollon käyttämä käsidesi on aina yli 70%:sta alkoholia.

Annostelija antaa aina oikean määrän tuotetta

Saat käsiin aina oikean määrän käsidesiä eikä tuotetta mene hukkaan, kuten flippikorkillisissa käsidesipulloissa, jolloin jokaisella käyttökerralla tuotetta kuluu eri määrä, käyttäjästä riippuen.

Hajusteeton geelimäinen tuote varmistaa tarpeeksi pitkän vaikutusajan

Kemeko Oy:n tarjoama käsidesi on geelimäistä, jonka avulla alkoholin ihokontaktiaika maksimoidaan, jolloin myös vaikeat vaippavirukset kuolevat. Tuotteessa ei ole hajusteita eikä väriaineita.

Sisältää useita käsiähoitavia aineita

Säännöllinen ja pitkäaikainen käsidesin käyttö sekä usein toistuva saippuapesu kuivattavat käsiä. Kemeko Oy:n käsidesi sisältää glyseriiniä sekä hoitaviä öljyjä jotka samalla hoitavat käsiä.

Annostelijat hyötykäyttöön koronanviruksen jälkeen

Delabien käsidesiannostelijat toimivat myös nestemäisellä saippualla. Koronakriisin jälkeen käsidesi tulee varmasti olemaan arkipäivää jatkossakin, mutta tarpeen vaatiessa annostelija muuntuu myös ammattitason saippuannostelijaksi.

Meiltä löytyy erittäin laadukkaat käsidesiannostelijat sekä varmasti turvallista käsidesiä jota voi huoletta tarjota asiakkaille.

Kemeko Oy:n markkinoimat Delabien annostelijat ja käsidesi ovat tarkoitettu ammattikäyttöön. Annostelijalle myönnetään peräti 10 vuoden takuu. Annostelijat ovat ilkivaltasuojattuja. 

5 Litraa aitoa Suomalaista käsidesiä 45 € (alv 0).

 KÄSIDESIGEELI (5 litraa ):
 • Sairaalatasoinen käsidesigeeli
 • Täyttöastia 5 litraa
 • Suunniteltu toistuvaan käsien desinfiointiin, tuote ei vaadi käsien kuivaamista
 • Hajustamaton
 • Hellävarainen käsille, sisältää ihoa hoitavia sekä ihon kuivumista estäviä öljyjä
 • Alkoholipitoisuus yli 70%
 • Valmistettu aidosta biosidietanolista, varmasti turvallista käyttää

45  + alv 24%

 
Altian A12-etanolista valmistettu käsidesi viiden litran täyttöpakkauksessa.

KÄSIDESIANNOSTELIJA KOSKETUSVAPAA
DELABIE + 20 litraa (4 x 5 litraa) käsidesiä
yhteishintaan 320 € (alv 0).

AUTOMAATTINEN ANNOSTELIJA:

Seinään kiinnitettävä automaattinen käsidesiannostelija, (sopii myös saippuan annosteluun)
 
Laadukas saippua- ja käsidesiannostelija kovaan jatkuvaan käyttöön maksimaalisella hygienialla.
 

Seinään asennettava kosketusvapaa annostelija 1 litran säiliöllä, joka riittää jopa 1000 käyttökertaa.

 • Ilkivaltasuojattu ja lukittu
 • Hygieeninen ja kosketusvapaa
 • Sopii käsidesin annosteluun
 • Säädettävä tunnistusalue
 • Yksiosainen RST-kansiosa on helppo puhdistaa ja hygieeninen
 • Ei ylimääräistä roskaa, täytettävä saippuakoteloannostelija sisällä. Iso suuaukko, josta helppo täyttää.
 • Varaosia aina saatavilla
 • Annoskoko säädettävissä 0,8 ml kerta tai annoskoko säädettävissä jopa seitsemänkertaiseksi
 • Patteri: 6 AA -1.5V (DC9V). Helposti vaihdettavissa.
 • Alhaisen patterin tason ilmaisin
 • Ikkuna, josta helppo tarkistaa saippuan täyttötaso
 • Kiiltävä ja harjattu RST tai valkoinen
 • Materiaalin paksuus: 1 mm
 • Mitat: 90 x 105 x 256 mm
 • Saippuan maksimiviskositeetti nestemäiselle 3,000 mPa.s.
 • CE-hyväksyntä
 • 10 vuoden takuu
KÄSIDESIGEELI (4×5 litraa eli yhteensä 20 litraa):
 • Sairaalatasoinen käsidesigeeli
 • 4×5 Litran täyttöastia 
 • Suunniteltu toistuvaan käsien desinfiointiin, tuote ei vaadi käsien kuivaamista
 • Hajustamaton
 • Hellävarainen käsille, sisältää ihoa hoitavia sekä ihon kuivumista estäviä öljyjä
 • Alkoholipitoisuus yli 70%
 • Valmistettu aidosta biosidietanolista, varmasti turvallista käyttää

320  + alv 24%

 
Altian A12-etanolista valmistettu käsidesi viiden litran täyttöpakkauksessa.

Etsitkö pienempiä määriä?

Ilmainen toimitus

yli 250€ tilauksiin

Tukkukauppa

Myymme tuotteita ensisijaisesti yrityksille

Laajat maksutavat

Maksa tuotteet laskulla tai heti