Mistä tunnistaa laadukas käsidesi? Vain yksi keino paljastaa!

Mistä tunnistaa laadukas käsidesi? Vain yksi keino paljastaa!

Kirjoittanut Mikael Salonen, 2 min lukuaika

COVID-19 (SARS-CoV-2), eli tuttavallisemmin koronavirus, on aiheuttanut valtavan kysyntäpiikin erilaisille desinfiointiaineille ja samalla myös käsidesimarkkinat ovat tehneet hurjan nousun. Suomen terveydenhuollossa käytettävä käsidesi on aina alkoholipohjainen ja ne on valmistettu Altian tuottamasta etanolista, jonka myyntiohjeistuksen määrittää turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Alkoholipohjainen, eli etanolia sisältävä, käsidesi on ainoa, joka täyttää Suomessa terveydenhuollon antamat tiukat vaatimukset ja EN-standardit. (EN 1500, EN 12791:2016, EN 14476:2016, EN 13727, EN 13624). Alkoholi on käsien desinfiointiin tarkoitettuna ainoa nopeasti haihtuva ja turvallinen keino. Aidon biosidista valmistetun tuotteen tunnistaakin siis siitä, että käsidesi haisee puhtaalle alkoholille.

Alkoholivalmisteinen käsidesi on ainoa turvallinen ja tehokas tapa käsien desinfiointiin.
Alkoholivalmisteinen käsidesi on ainoa turvallinen ja tehokas tapa käsien desinfiointiin.

Käsidesimarkkinat ja edulliset vastineet

Käsidesi on noussut myynnillisesti vuonna 2020 huippulukemiin, johtuen maailmanlaajuisesta pandemiasta. Altian etanolin saatavuus oli vuoden 2020 maalis-huhtikuussa rajallista ja monet suomalaiset käsidesivalmistajat toimittivat suurimman osan tuotannosta suoraan terveydenhuollon tarpeisiin. Tästä syystä kuluttajamarkkinoille ei riittänyt tarpeeksi tarjontaa, joten pian markkinoille alkoikin ilmestyä useammilla eri vaikuttavilla aineilla olevia käsidesivalmisteita. Näitä valmisteita ei normaalissa markkinatilanteessa ole ollut lainkaan saatavilla, sillä ne eivät tavoita tehokkuudessa ja käytettävyydessä alkoholipohjaisen käsidesin desinfiointikykyä, nopeutta ja luotettavuutta.

Kovasta kysynnästä ja Altian rajallisesta tarjonnasta johtuen Tukes joutui kuitenkin hölläämään etanolia koskevaa sääntelyä ja tästä johtuen esimerkiksi K-ryhmän, S-ryhmän ja Lidlin marketeista löytyy nykyään edullista, bioetanolista valmistettua desinfiointiainetta, jonka raaka-aine tulee usein Baltian maista. Bioetanoli valmistetaan jätteestä, esimerkiksi lehmän lannasta ja siinä on epämiellyttävä, jopa etikkaiseksi ja pontikkamaiseksi kuvailtu haju. Internetin keskustelupalstoilla onkin ollut viime aikoina useita huolestuneita käsidesinkäyttäjiä, jotka ihmettelevät outoa hajua ja toiset taas ihoreaktioita.

Jätteestä ja lannasta valmistettu bioetanoli on huomattavasti halvempaa kuin aidosta Altian etanolista valmistettu käsidesi. Tämän lisäksi yhdelläkään suomalaisella valmistajalla ei ole tarjota terveydenhuollon vaatimuksia täyttävää bioetanolista valmistettua käsidesiä.

Käsidesi ja annostelijat isommissakin erissä

Meidän kauttamme saatkin turvalliset ja Tukesin hyväksymät desinfiointiaineet isoissakin erissä, sekä mahdolliset annostelijat jopa ilkivaltasuojattuna.

Tutustu desinfiointiainevalikoimaamme täältä.

Meidän kauttamme saa oikeanlaiset käsien desinfiointiaineet isommissakin erissä.
Meidän kauttamme saa oikeanlaiset käsien desinfiointiaineet isommissakin erissä.

Tunnisteet

Lähetä meille viesti!

Jos haluat, että olemme sinuun yhteydessä, niin täytä tietosi alla olevaan lomakkeeseen. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Blogikirjoituksia

 • Mikä on paras jäänsulatusaine monipuoliseen käyttöön?

  , Kirjoittanut Mikael Salonen Mikä on paras jäänsulatusaine monipuoliseen käyttöön?

  Lue lisää 

 • Viemäri haisee?

  , Kirjoittanut Mikael Salonen Viemäri haisee, banaanikärpäset tai sokeritoukat häiritsevät? Näin ratkaistaan yleinen ongelma!

  Lue lisää 

 • Minifod desinfioi minkä tahansa tilan helposti ja nopeasti!

  , Kirjoittanut Mikael Salonen Tavoitteena kokonaisen huoneen desinfiointi? Ratkaisu on Minifog!

  Lue lisää 

Kirjaudu sisään

Unohditko salasanasi?

Eikö sinulla ole vielä tiliä?
Luo tili