Mikä on paras jäänsulatusaine monipuoliseen käyttöön?

Mikä on paras jäänsulatusaine monipuoliseen käyttöön?

Kirjoittanut Mikael Salonen, 5 min lukuaika

Pidä kiinteistön piha-alueet sulana talvella.

Talvi ja jäiset piha-alueet saattavat tuntua syksyllä vielä kaukaiselta ajatukselta. Yölämpötila voi olla plussan puolella vielä myöhään syksyllä, minkä vuoksi tiet, pihat ja kulkuväylät pysyvät sulana pitkään. Liukkaat kelit kuitenkin saapuvat usein arvaamatta, ja siinä vaiheessa voi olla jo myöhäistä hankkia ratkaisuja jään sulattamiseen piha-alueilta. Mikäli kiinteistönne käyttää sähkölämmitystä liukkauden torjuntaa, niin varsinkin tänä vuonna saamme luotua selviä kustannushyötyjä valitsemalla oikean jäänsulatusaineen käyttöön.

Erityisesti syksyllä 2022 kannattaa hankkia ratkaisut liukkauden estoon jo aikaisessa vaiheessa! Jatka lukemista niin saat selville miksi.

Jäätyneet ja lumiset portaat vaativat jäänsulatusta. 

 

 

MIKSI SINUN KANNATTAA HANKKIA JÄÄSULATUSAINE JO AJOISSA SYKSYLLÄ - ETENKIN TÄNÄ VUONNA!

Epävakaa tilanne maailmalla on hankaloittanut raaka-aineiden saatavuutta monilla toimialoilla, joka tulee vaikuttamaan voimakkaasti myös jäänsulatusaineiden saatavuuteen.

Jo nyt kysyntää on lisännyt selvästi myös sähkölämmityksellä paikkoja sulana pitävät kiinteistön omistajat tai huoltajat, jotka ovat huomanneet että tehokkailla ja ympäristöystävällisillä jäänsulatusaineilla pystytään tänäkin talvena luomaan suuria kustannushyötyjä kiinteistöille sähkön hinnan ollessa ennätyksellisen korkea.

Tulevalla talvikaudelle 2022 – 2023 jäänsulatusaineiden saatavuudessa tulee olemaan suuria ongelmia, koska valtaosa raaka-aineista on tähän asti tullut Venäjältä. Tällä hetkellä EU:n asettamien pakotteiden vuoksi Venäjältä ei pystytä tuomaan tavaraa EU-maihin, jonka vuoksi jäänsulatusaineet saattavat loppua Suomesta nopeasti.

Sen vuoksi tänä syksynä on tärkeää toimia ajoissa ja hankkia jäänsulatusainetta koko talveksi jo syksyn aikana.

Kemekolla on saatavilla jäänsulatukseen tehokkaita ratkaisuja, mutta sinun kannattaa toimia pian, koska kysyntä on nyt kovaa ja tuotteet myydään loppuun nopeasti!

PERINTEISET LIUKKAUDEN ESTOON KÄYTETYT RATKAISUT:

Hiekoitushiekka

Hiekka on yksi yleisimpiä liukkauden estoon käytettyjä ratkaisuja. Talven jälkeen hiekan ja soran lakaiseminen on kuitenkin ikävää ja pölyävää puuhaa. Lisäksi hiekkaa tulee levittää säännöllisesti ja se saattaa helposti liikkua jään päällä luoden vaarallisia ja liukkaita kohtia jäähän. Hiekoitushiekka tai sora muuttuu helposti ongelmajätteeksi, eikä sen uusiokäyttäminen tai kierrätys ole taloudellisesti järkevää. Lisäksi hiekoitushiekka jää usein lumikerrosten alle, jonka vuoksi sitä on lisättävä useita kertoja talvessa. Mikäli kiinteistö on kuitenkin valinnut hiekan liukkauden torjuntaan niin esimerkiksi tehokas jäänsulatusaine sekoitettuna hiekan kanssa auttaa hiekkaa porautumaan jäähän kiinni eikä näin ollen pääse liikkumaan vapaasti jään päällä.

Suolaus

Maantiesuola tai tavallinen suola toimivat vain tietyssä lämpötilassa lähellä nollaa. Maanteitäkin suolataan vain muutamassa pakkasasteessa, koska suola ei toimi enää kovemmissa pakkaskeleissä.

Suolan käytössä on useampia ongelmia:

Sulanut suolaliuos laimenee helposti ja se jäätyy helposti yöllä kun lämpötila laskee.

Suola ruostuttaa metalleja.

Suola on syövyttävää saattaa rappauttaa pintoja kuten betonia.

Kun suola kulkeutuu kengissä rappukäytävään tai muualle sisätiloihin se saattaa syövyttää lattiapintoja sekä -vahoja.

Rautakanki

Rautakanki on varmasti tutuin ratkaisu piha-alueiden jäänpoistoon, mutta jokainen sellaista käyttänyt tietää sen työläyden. Rautakangella jään saa hakattua rikki mutta se ei ole paras ratkaisu, sillä esimerkiksi betoniset tai puiset portaat ja pihalaatat saavat helposti ikäviä iskuja osakseen ja ne saattavat rikkoutua.

Jää voi myös olla tiukasti kiinni sulatettavien tai hiekoitettavien alueiden pinnassa, jonka vuoksi sen irrottaminen voi olla hyvin työlästä.

Urea

Suolan lisäksi, Suomessa on paljon käytetty rautakaupoista saatavaa UREA -pohjaista jäänsulatusainetta. Se on ollut halpaa ja sulattanut jään kun pakkasta on ollut muutama aste. Yleensä ongelmana on ollut että asukkaat tai kiinteistön käyttäjät eivät halua, että heidän rapun tai sisäänkäynnin eteen levitetään ureaa (eli virtsaa).

Syynä tähän on, että urean sisältämä ammoniakin haju on hyvin epämiellyttävä. Suurin osa Suomenkin markkinoilla tulleista urea -tuotteista on peräisin Venäjältä, ja tänä vuonna UREA pohjaisten tuotteiden saatavuus on erittäin huono.

ONKO OLEMASSA TEHOKKAAMPIA JA VAIVATTOMAMPIA TAPOJA ESTÄÄ LIUKKAUTTA?

Kyllä on! Markkinoilla on olemassa myös ammattikäyttöön tarkoitettuja jäänsulatusaineita, jotka voidaan jakaa kahteen osaan, nestemäisiin ja rakeisiin. Näillä aineilla saat piha-alueet pysymään sulana pidempään pienemmällä vaivalla. Lisäksi niiden avulla voit tehostaa hiekoituksen toimivuutta.

VALITSE OIKEA JÄÄNSULATUS MENETELMÄ AMMATTIKÄYTTÖÖN!

Nestemäinen jäänsulatusaine

Nestemäisten tuotteiden raaka-aineet ovat yleensä aina kaliumformiaatti tai kaliumasetaatti. Kaliumformiaatti on muurahaishapon kaliumsuola, joka saattaa syövyttää metalleja tai betonia.

Kaliumasetaatti on nestemäisistä jäänsutalusaineista huomattavasti parempi vaihtoehto. Se ei syövytä metalleja tai muita materiaaleja ja sen jäätymispiste on huomattavasti matalampi kuin formiaatin. Näistä syistä kaliumasetaatti on käytössä mm. lentokentillä.

Nestemäinen jäänsulatusaine on hyvä valinta metalli- ja betonipinnoille sekä paikkoihin joissa jäänsulatusrakeet eivät pysy, kuten ritilät tai pystyssä olevat pinnat.

Kaliumasetaatin paksu koostumus auttaa sitä pysymään myös pystypinnoilla, kuten kuormautojen lavoilla tai kauhakuormaajan kauhassa. Kaliumasetaatin pakkasenkesto on ylivertainen ja parhaimmat seokset kestävät pakkasta jopa -70°C astetta.

JÄÄNSULATUSRAE SYNNYTTÄÄ LÄMPÖÄ JA SULATTAA JÄÄN!

Kun puhutaan jäänsulatusrakeista niin ainoa oikea vaihtoehto on puhdas kalsiumkloridi, joka sulattaa jäätä muodostamalla kemiallisen reaktion, jossa syntyy lämpöä.

Rakeita on olemassa hiutaleina sekä helmiäismäisinä (pieniä helmiä). Helmiäismäisyyden etu on siinä, että se porautuu paksunkin jääkerroksen läpi helposti ja alkaa sulattamaan jäätä alhaalta päin, jolloin jää ja sulanut sohjo on helppo lapioida pois.

Lämpöreaktion seurauksena syntynyt vesiliuos ei jäädy uudelleen ja käsitelty alue pysyy pitkään sulana.

Kun jäänsulatusprosessi tapahtuu altapäin lämpöä hyödyntäen tuotetta ei kulkeudu sisätiloihin. Ja vaikka sitä kengänpohjiin jäisikin, se ei vahingoita lattiapintoja eikä -vahoja.

PUHDAS KALSIUMKLORIDI JÄÄNSULATUSRAE ON VAIVATTOMIN RATKAISU AMMATTILAISELLE!

Tänä vuonna saatavuus on rajoitettua, joten toimi ripeästi!

Valtavirran käyttämien jäänsulatusaineiden erittäin huono saatavuus (Urea-pohjaiset) tulevat muuttamaan tämän talven jäänsulatusaineiden saatavuutta.

Teemme jatkuvasti työtä, jotta saamme ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita tehtyä myös kuluttaja ja pienyritys -asiakkaillemme sopiviin määriin, unohtamatta myös suurempia kiinteistökokonaisuuksia sekä tarpeita.

Nyt kannattaa pyytää tarjous sinulle sopivasta jäänsulatusratkaisusta viipymättä, jotta pystyt pitämään piha-alueet ja kulkuväylät sulana, ja näin estämään turhat onnettomuudet talven 2022-2023 aikana

 

MITEN SAAT VARATTUA ITSELLESI JÄÄNSULATUSAINETTA ENSI TALVEN TARPEISIIN?

 1. Soita tai jätä yhteydenottopyyntö
 2. Selvitetään yhdessä tarpeesi
 3. Varataan sinulle oikea määrän jäänsulatusainetta talven tarpeisiin!

JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ!

Jos haluat, että olemme sinuun yhteydessä, niin täytä tietosi alla olevaan lomakkeeseen. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian! Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.
Tunnisteet

Lähetä meille viesti!

Jos haluat, että olemme sinuun yhteydessä, niin täytä tietosi alla olevaan lomakkeeseen. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Blogikirjoituksia

 • Mikä on paras jäänsulatusaine monipuoliseen käyttöön?

  , Kirjoittanut Mikael Salonen Mikä on paras jäänsulatusaine monipuoliseen käyttöön?

  Lue lisää 

 • Viemäri haisee?

  , Kirjoittanut Mikael Salonen Viemäri haisee, banaanikärpäset tai sokeritoukat häiritsevät? Näin ratkaistaan yleinen ongelma!

  Lue lisää 

 • Minifod desinfioi minkä tahansa tilan helposti ja nopeasti!

  , Kirjoittanut Mikael Salonen Tavoitteena kokonaisen huoneen desinfiointi? Ratkaisu on Minifog!

  Lue lisää 

Kirjaudu sisään

Unohditko salasanasi?

Eikö sinulla ole vielä tiliä?
Luo tili