Viemäri haisee?

Viemäri haisee, banaanikärpäset tai sokeritoukat häiritsevät? Näin ratkaistaan yleinen ongelma!

Kirjoittanut Mikael Salonen, 7 min lukuaika

Viemäri haisee, banaanikärpäset pörräävät tai sokeritoukat vilisevät? Yleisin ongelmien aiheuttaja kotien ja kiinteistöjen viemäriputkistoissa on sinne kertynyt orgaaninen jäte, joka tuo mukanaan monenlaisia ongelmia.

Ruoantähteet, rasva, saippuajäämät, hiukset ja muut vastaavat kerääntyvät helposti putkien sisäpinnoille aiheuttaen tukoksia ja epämiellyttäviä hajuja. Kaiken lisäksi nämä tuottavat myös rikkivetyä, joka aiheuttaa putkien haurastumista. Lisäksi epäpuhtaudet luovat oivan ympäristön, jossa banaanikärpäset alkavat lisääntyä ja missä sokeritoukat viihtyvät.

Mikäli käytät putkien avaamiseen perinteisiä putkenavausaineita, on syytä lukea alla oleva teksti lukea erityisen huolellisesti.

Kun viemäri haisee, on yleisin syy sinne kertynyt orgaaninen jäte.
Kun viemäri haisee, on yleisin syy sinne kertynyt orgaaninen jäte.

Hoitamattoman viemärin haitat

1. Putkiston tukkeutuminen ja haurastuminen

 • Orgaanisen jätteen aiheuttamat tukokset lisäävät muoviputkia rasittavan mekaanisen avaamisen tarvetta. Viemäritukoksen lisäksi mädäntyvä jäte muodostaa valurautaputkia haurastuttavaa rikkivetyä. Pahimmillaan haurastuneet putket voivat aiheuttaa suuriakin vesivahinkoja, jotka saattavat tulla hyvinkin kalliiksi.

2. Kasvualusta hyönteisille

 • Banaanikärpäset, sokeritoukat ja muut hyönteiset pääsevät lisääntymään helposti, sillä orgaaninen jäte toimii näille erinomaisena kasvualustana ja hyönteiset pääsevät lisääntymään vapaasti putkiston suojissa. Banaanikärpäset antavat myös helposti kuvan epähygienisestä ja epämiellyttävästä keittiöstä.

3. Putken hyötyteho pienenee

 • Jokainen viemärin käyttökerta vie putkistoon aineita, jotka kertyvät putkien sisäpinnoille. Mikäli olet joskus joutunut avaamaan kodin viemärin ja poistamaan hiuksia tai muita kertyneitä tukoksia viemäristä, olet varmasti huomannut inhottavan lietekerroksen putken pinnalla. Tämä lietekerros kasvaa koko ajan suuremmaksi, pienentäen putken virtaustehoa ja tämän seurauksena voi olla tukkeutunut viemäri.

4. Vesivahingot

 • Putkitukoksista johtuvat vesivahingot ovat Suomessa valitettavan yleisiä ja niiden aiheuttamat kosteusvauriot hyvinkin mittavia ja kalliita ja vievät huomattavasti aikaa. Usein vakuutusyhtiöt eivät myöskään suostu korvaamaan täyttä summaa viemäritukoksen aiheuttamasta vahingosta, koska kyseessä on usein käyttäjän virhe tai huolimattomuus.

5. Haiseva viemäri

 • Kun viemäri haisee, on syynä tähän usein orgaanisen jätteen mätäneminen putkistossa, sillä mätänevä jäte muodostaa mädältä kananmunalta haisevaa rikkivetyä. Epämiellyttävä haju kantautuu putkistoa pitkin helposti keittiöön tai kylpyhuoneeseen ja tämä paha haju on erittäin ei-toivottua etenkin ravintoloiden keittiössä, mutta myös kotitalouksissa.

6. Perinteinen putkenavausaine vain hetkellinen apu

 • Kun huoneistossa on viemäri tukossa, avaa putkenavausaine sen vain hetkellisesti. Viemäriavaaja ei ratkaise itse ongelmaa, eikä se poista putken pinnassa olevaa orgaanista jätettä tai lietekertymää. Kun tukos on suuri ja putken sisähalkaisija pieni, tuloksena on monesti vaarallisten putkenavausaineiden lisääntynyt käyttö. Nämä lämpöä muodostavat ja myrkylliset kemikaalit kuormittavat putkistoa, sekä häiritsevät jäteveden puhdistusprosessia.

Toimi ennen kuin viemäri haisee - ennaltaehkäisy ja avaaminen

Kemeko Oy maahantuo yksinoikeudella Zep Canazim Fortea, jonka avulla kuka tahansa pystyy korjaamaan viemäreiden yleisimpiä ongelmia ympäristöystävällisesti, helposti ja kustannustehokkaasti. Zep Canazim Forte sopii käytettäväksi jokaisessa viemäristössä. Tuotteellamme on tuhansia tyytyväisiä asiakkaita ammattikäytössä niin ravintola-ja siivousalalta kuin kiinteistöhuollosta sekä suurtalouskeittiöistä. Nyt tuote on vihdoin saatavilla myös kotitalouskäyttöön pienemmissä kanistereissa.

Zep Canazim Forte on mikrobiliuos, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi kodin tai kesämökin viemärinhoitoon. Jos viemäri haisee tai vetää huonosti, ympäristöystävällisen Zep Canazim Forte-mikrobiliuoksen luonnolliset, mutta aktiiviset mikro-organismit kirjaimellisesti syövät orgaanisen jätteen putkistoista, muuntaen sen hiilidioksidiksi ja vedeksi. Liuos poistaa lietekertymistä johtuvat putkitukokset, epämiellyttävät viemärin hajut sekä häiritsevät banaankärpäset. Se liuottaa biologisesti kaikenlaista orgaanista jätettä, kuten proteiineja, sokereita, tärkkelystä, maitoa, rasvaa, öljyä, selluloosaa, sekä ulostetta.

Näiden lisäksi Zep Canazim Forte estää myös putkistoa haurastumasta. Jokainen koti, joka tuottaa puhtaampaa jätevettä, on mukana tekemässä hyvää yhteisen ympäristömme puolesta.

Zep Canazim Forten avulla viemäreiden puhtaanapito on helppoa. Mikäli putkistoon on jo ehtinyt syntyä tukoksia (viemäri ei vedä kunnolla tai epämiellyttävää hajua tulee WC:hen tai huoneistoon), annostellaan liuosta viikon ajan kaikkiin viemäreihin ja annetaan vaikuttaa yön yli. Ylläpitohoitoon riittää, kun tuotetta kaataa kerran viikossa kaikkiin viemäreihin vaikuttamaan yön ajaksi. Tällä saadaan vähennettyä myrkyllisten kemikaalien käyttöä ja edistettyä puhtaampaa Suomea, sekä voidaan välttää mahdolliset putkiremonttien tarpeet.

Miksi valita Zep Canazim Forte eikä perinteinen viemärinaukaisuaine?

 • Perinteinen viemärinaukaisuaine on vain hetkellinen apu tukkeutuneeseen viemäriin, eikä poista putken pinnoille kertynyttä orgaanista jätettä. Mikäli viemäri ei vedä ollenkaan, on se syytä avata ja poistaa tukokset manuaalisesti ennen Canazim Forten käytön aloittamista.
 • Zep Canazim Forte sisältää ympäristöystävällisiä mikrobeja, jotka kirjaimellisesti syövät putkistoa liasta.
 • Mikrobit aktivoivat orgaanisen jätteen hajottamisprosessin viemäriputkistoissa.
 • Entsyymit ja bakteerit eliminoivat nopeasti orgaanista jätettä ja rasvaa.
 • Täysin vaaratonta ihmiselle, eliöille ja kasveille.
 • Nestemäinen ja vaaraton tuote, jota on helppo kaataa viemäriin.
 • Ei sisällä emäksiä, happoja tai liuottimia.
 • Tuote edistää ympäristönsuojelua auttamalla jäteveden käsittelyä ja puhdistamista.
 • Tuotteella on raikas tuoksu, joka poistaa viemärin epämiellyttäviä hajuja.

Tunnisteet

Lähetä meille viesti!

Jos haluat, että olemme sinuun yhteydessä, niin täytä tietosi alla olevaan lomakkeeseen. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Blogikirjoituksia

 • Mikä on paras jäänsulatusaine monipuoliseen käyttöön?

  , Kirjoittanut Mikael Salonen Mikä on paras jäänsulatusaine monipuoliseen käyttöön?

  Lue lisää 

 • Viemäri haisee?

  , Kirjoittanut Mikael Salonen Viemäri haisee, banaanikärpäset tai sokeritoukat häiritsevät? Näin ratkaistaan yleinen ongelma!

  Lue lisää 

 • Minifod desinfioi minkä tahansa tilan helposti ja nopeasti!

  , Kirjoittanut Mikael Salonen Tavoitteena kokonaisen huoneen desinfiointi? Ratkaisu on Minifog!

  Lue lisää 

Kirjaudu sisään

Unohditko salasanasi?

Eikö sinulla ole vielä tiliä?
Luo tili