Mistä tunnistaa laadukas käsidesi? Vain yksi keino paljastaa!

COVID-19 (SARS-CoV-2), eli tuttavallisemmin koronavirus, on aiheuttanut valtavan kysyntäpiikin erilaisille desinfiointiaineille ja samalla myös käsidesimarkkinat ovat tehneet hurjan nousun. Suomen terveydenhuollossa käytettävä käsidesi on aina alkoholipohjainen ja ne on valmistettu Altian tuottamasta etanolista, jonka myyntiohjeistuksen määrittää turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Alkoholipohjainen, eli etanolia sisältävä, käsidesi on ainoa, joka täyttää Suomessa terveydenhuollon antamat tiukat vaatimukset ja EN-standardit. (EN 1500, EN 12791:2016, EN 14476:2016, EN 13727, EN 13624). Alkoholi on käsien desinfiointiin tarkoitettuna ainoa nopeasti haihtuva ja turvallinen keino. Aidon biosidista valmistetun tuotteen tunnistaakin siis siitä, että käsidesi haisee puhtaalle alkoholille.

Alkoholivalmisteinen käsidesi on ainoa turvallinen ja tehokas tapa käsien desinfiointiin.
Alkoholivalmisteinen käsidesi on ainoa turvallinen ja tehokas tapa käsien desinfiointiin.

Käsidesimarkkinat ja edulliset vastineet

Käsidesi on noussut myynnillisesti vuonna 2020 huippulukemiin, johtuen maailmanlaajuisesta pandemiasta. Altian etanolin saatavuus oli vuoden 2020 maalis-huhtikuussa rajallista ja monet suomalaiset käsidesivalmistajat toimittivat suurimman osan tuotannosta suoraan terveydenhuollon tarpeisiin. Tästä syystä kuluttajamarkkinoille ei riittänyt tarpeeksi tarjontaa, joten pian markkinoille alkoikin ilmestyä useammilla eri vaikuttavilla aineilla olevia käsidesivalmisteita. Näitä valmisteita ei normaalissa markkinatilanteessa ole ollut lainkaan saatavilla, sillä ne eivät tavoita tehokkuudessa ja käytettävyydessä alkoholipohjaisen käsidesin desinfiointikykyä, nopeutta ja luotettavuutta.

Kovasta kysynnästä ja Altian rajallisesta tarjonnasta johtuen Tukes joutui kuitenkin hölläämään etanolia koskevaa sääntelyä ja tästä johtuen esimerkiksi K-ryhmän, S-ryhmän ja Lidlin marketeista löytyy nykyään edullista, bioetanolista valmistettua desinfiointiainetta, jonka raaka-aine tulee usein Baltian maista. Bioetanoli valmistetaan jätteestä, esimerkiksi lehmän lannasta ja siinä on epämiellyttävä, jopa etikkaiseksi ja pontikkamaiseksi kuvailtu haju. Internetin keskustelupalstoilla onkin ollut viime aikoina useita huolestuneita käsidesinkäyttäjiä, jotka ihmettelevät outoa hajua ja toiset taas ihoreaktioita.

Jätteestä ja lannasta valmistettu bioetanoli on huomattavasti halvempaa kuin aidosta Altian etanolista valmistettu käsidesi. Tämän lisäksi yhdelläkään suomalaisella valmistajalla ei ole tarjota terveydenhuollon vaatimuksia täyttävää bioetanolista valmistettua käsidesiä.

Käsidesi ja annostelijat isommissakin erissä

Meidän kauttamme saatkin turvalliset ja Tukesin hyväksymät desinfiointiaineet isoissakin erissä, sekä mahdolliset annostelijat jopa ilkivaltasuojattuna.

Tutustu desinfiointiainevalikoimaamme täältä.

Meidän kauttamme saa oikeanlaiset käsien desinfiointiaineet isommissakin erissä.
Meidän kauttamme saa oikeanlaiset käsien desinfiointiaineet isommissakin erissä.

Mikä on kemeko?

Ammattilaisten verkkokauppa. Erikoistumme teollisuustason puhdistus-, huolto ja ylläpito aineiden maahantuontiin ja jälleenmyyntiin. Yksinoikeudella Zep puhdistus- ja huoltotuotteet.

Uusimmat artikkelit

Seuraa meitä